groepplanloos werken Terug naar overzicht

APPLICATIETRAINING FOCUS PO

Wat levert de applicatietraining je op? 

Aan het eind van deze dag ben je in staat om het nieuwe Focus PO uit te leggen aan je collega’s. Je snapt hoe de 6 uitgangspunten van Opbrengstgericht Passend Onderwijs (en groepsplanloos werken) zijn verbonden met de nieuwe functies. Je begrijpt hoe je in relatie tot je schoolambitie kunt kiezen voor een planning van de cruciale leerdoelen naar de te bereiken referentieniveaus. Ook leer je hoe je met Focus PO zicht houdt op de ontwikkeling van de leerlingen.

Wat leer je?

In het najaar van 2020 is Focus PO getransformeerd in een compleet onderwijsplansysteem. De belangrijkste aanpassing betreft de planning van de cruciale leerdoelen in periodes van 10 weken en de registratie van de beheersing daarvan. Daarnaast genereert Focus PO betekenisvolle overzichten op school-, groeps- én nu ook op leerlingniveau. Uniek is de verbinding tussen de schoolambities, de referentieniveaus en de leerlijnen bestaande uit cruciale leerdoelen. In de applicatietraining leer je hoe al deze functies werken en hoe je deze verbindt met het onderzoeks- en waarderingskader van de Inspectie van het Onderwijs. 

Wat bereik je?

De dag bestaat uit twee delen. Deel 1 richt zich op het aanvullen van de ontbrekende kennis om met het vernieuwde Focus PO te kunnen werken. Oud-deelnemers aan de Masterclass krijgen verdieping in de referentieniveaus en cruciale leerdoelen. Klanten van HELDER Onderwijsadvies worden meegenomen in de uitgangspunten van Opbrengstgericht Passend Onderwijs en de praktische uitwerking in groepsplanloos werken.

Deel 2 is voor iedereen gelijk. In dit onderdeel leer je hoe je met Focus PO werkt in de praktijk. De onderdelen van dit programma zijn onder andere:

  • Verbinden van de schoolweging aan de schoolambitie
  • Verbinden van de schoolambitie aan een passend schoolaanbod
  • Werken met leerlijnen en de cruciale leerdoelen.

Wat krijg je voor je investering?

Je investeert € 450,- per persoon (vrij van btw) en je krijgt:

  • Een uitbreiding/aanvulling van de (ontbrekende) kennis
  • Voldoende startvaardigheid om met Focus PO aan de slag te gaan
  • Praktische handvatten om de kennis over te brengen naar je team

Doelgroep

Schoolleiders, intern begeleiders en leerkrachten die al deelgenomen hebben aan de Masterclass Opbrengstgericht Passend Onderwijs of door HELDER Onderwijsadvies zijn getraind in het werken met de referentieniveaus en zicht houden op de ontwikkeling van leerlingen.

Goed om te weten

Door het Covid-19 virus werken wij met kleinere groepen dan gebruikelijk. De maximale groepsgrootte is 12 personen. We garanderen dat de trainingsruimte voldoet aan de voorschriften die in het belang van de gezondheid zijn gesteld.

Meer weten?

Wil je meer weten over deze applicatietraining? Of wil je een liever een Incompany training? Neem dan contact met ons op.

Meedoen?

Je kunt je hier voor deze applicatietraining aanmelden.

Menu