Creëer magische speelplekken in de huishoek, bouwhoek & atelier

Data: 8 november 2023, 12 juni 2024

Doel: Je leert hoe je een rijke speelleeromgeving kunt creëren in de huishoek, bouwhoek en het atelier.

Voor wie: IB'er / kwaliteitscoördinator, Leerkracht, Schoolleiding

Duur: 1 bijeenkomst, uit te breiden op maat

Accreditatie: Nee

Inschrijving: Individueel en/of team

Locatie: Culemborg

Prijs: € 250,-

Inhoud

Je analyseert je eigen huishoek, waarbij je leert welke ontwikkelingen er plaatsvinden en hoe je een inspirerende en uitdagende huishoek kunt creëren. Vervolgens worden de ontwikkelingsfasen van bouwen behandeld, inclusief benodigde materialen, observatiemogelijkheden en de waarde van sensorisch spel. Tot slot ontdek je welke ontwikkelingen er plaatsvinden in het atelier, welke materialen essentieel zijn en hoe je kunt werken met succescriteria.

Wat ga je leren?

Tijdens deze bijeenkomst ga je aan de slag met je eigen fotomateriaal om de huishoek te analyseren en te ontdekken welke spannende ontwikkelingen hier mogelijk zijn. Laat je verrassen door de inzichten die je zult opdoen over de ontwikkelingsfasen van bouwen en de benodigde materialen voor een kwalitatieve speelervaring. Wees ook voorbereid om te ontdekken welke boeiende ontwikkelingen er plaatsvinden in het atelier en welke onmisbare materialen daarbij horen. En niet te vergeten, je zult leren werken met succescriteria, een waardevol instrument om je speelleeromgeving naar een hoger niveau te tillen. Tijdens onze bijeenkomst zullen we ook de hoekenkaarten bespreken als een middel om te komen tot een kwaliteitsplan voor de onderbouw. Kortom, bereid je voor op een inspirerende reis waarin je zult leren hoe je een geweldige speelleeromgeving kunt creëren die de ontwikkeling van kinderen stimuleert.

Het resultaat

  • 1 Je bent in staat om een rijke speelleeromgeving in te richten in de huishoek, bouwhoek en het atelier, rekening houdend met de ontwikkelingsfasen van de kinderen.
  • 2 Je hebt inzicht in welke materialen nodig zijn voor kwalitatief spel en observatie, en je kunt werken met succescriteria. Dit stelt je in staat om betekenisvol spel te bevorderen, de ontwikkeling van de kinderen te ondersteunen en een kwaliteitsplan voor de onderbouw op te stellen.

Trainers

Ingrid van Mierlo

Susan Luimes

Ynte Essers

Kimberly de Jong – Vermeulen

Delen:

nieuwsbrief

Wees als eerste op de hoogte van alles bij Helder Onderwijsadvies — denk aan events, nieuwe trainingen en webinars. Ja, er komen goede dingen aan!