Gestructureerde leeromgeving: Versterk jonge breinen

Data: 4 oktober 2023, 15 mei 2024

Doel: Optimaliseer je leeromgeving en vergroot je vermogen om kinderen zelfstandig te laten functioneren, door inzicht te krijgen in het zich ontwikkelende jonge brein en praktische strategieën te leren voor effectieve begeleiding en instructie.

Voor wie: IB'er / kwaliteitscoördinator, Leerkracht, Schoolleiding

Duur: 1 bijeenkomst, uit te breiden op maat

Accreditatie: Nee

Inschrijving: Individueel en/of team

Locatie: Culemborg

Prijs: € 250,-

Inhoud

Heb jij ook het gevoel dat je te weinig tijd hebt om te observeren, instructies te geven en leerlingen in de hoeken te begeleiden? Het is een veelvoorkomend probleem: wanneer jij overal tegelijk nodig bent, hebben de kinderen moeite om zelfstandig in de groep te functioneren. Maar maak je geen zorgen! In deze module leren we je hoe je de leeromgeving optimaal kunt structureren, rekening houdend met de behoeften van het zich ontwikkelende jonge brein.

Wat ga je leren?

Vanuit praktische strategieën en inzichten leer je hoe je de leeromgeving optimaal kunt structureren, passend bij jouw eigen behoeften en de behoeften van de kinderen. Ontdek de unieke kenmerken van het zich ontwikkelende jonge brein en gebruik deze kennis om een gestructureerde leeromgeving te creëren. Door de leeromgeving goed af te stemmen, kunnen kinderen zelfstandig functioneren zonder constante begeleiding. Dit geeft jou meer tijd en ruimte voor essentiële taken zoals observeren, instrueren en begeleiden, terwijl je tegelijkertijd voldoende tijd vrijmaakt om de ontwikkeling van de kinderen nauwlettend te volgen. Met de praktische tips en tools die je tijdens deze bijeenkomst krijgt, kun je een gestructureerde leeromgeving creëren die zowel jou als de kinderen ten goede komt.

Het resultaat

  • 1 Na het volgen van deze module kun je een optimaal gestructureerde leeromgeving creëren waarin kinderen zelfstandig kunnen functioneren, waardoor je meer tijd hebt om te observeren, instructies te geven en leerlingen in de hoeken te begeleiden.

Trainers

Ingrid van Mierlo

Kimberly de Jong – Vermeulen

Susan Luimes

Ynte Essers

Delen:

nieuwsbrief

Wees als eerste op de hoogte van alles bij Helder Onderwijsadvies — denk aan events, nieuwe trainingen en webinars. Ja, er komen goede dingen aan!