Omgaan met rekenuitdagingen

Data: 1 maart 2024, 24 mei 2024

Doel: Je krijgt handvatten voor het vormgeven van passend onderwijs voor leerlingen die met moeite, of juist vrij moeiteloos leren rekenen.

Voor wie: IB'er / kwaliteitscoördinator, Leerkracht

Duur: 1 bijeenkomst, van 09:30 tot 15:30 uur

Accreditatie: Nee

Inschrijving: Individueel

Zelfstudie: 2 uur

Locatie: Culemborg

Prijs: € 450,-

Inhoud

Werken in het onderwijs is prachtig, maar soms brengt het uitdagingen met zich mee. In deze cursus krijg je handvatten om het onderwijs zorgvuldig af te stemmen op de rekenontwikkeling van de leerlingen. Dit geldt voor zowel de leerlingen die (vrij) moeiteloos leren rekenen, als de leerlingen die met moeite leren rekenen. We denken met je mee om manieren te vinden hoe je het beste om kunt gaan met de rekenuitdagingen van leerlingen.

Wat ga je leren?

Tegemoetkomen aan de verschillen in leerlingen is een uitdaging. Op het gebied van rekenen hebben we te maken met een middenmoot, een groep leerlingen die vrij moeiteloos leert rekenen en een groep leerlingen die met moeite leert rekenen. We bieden je handvatten om het aanbod te verrijken en/of te intensiveren waar nodig. Iedereen kan leren rekenen, al is het soms wel zoeken naar de manier die werkt. Rekenproblemen tijdig signaleren, dyscalculie, rekenproblemen gericht begeleiden en een diagnostisch rekengesprek voeren. Met deze cursus krijg je handvatten om deze uitdagingen te tackelen.

Ontwikkel je tot een expert in het rekenonderwijs

Deze cursus is onderdeel van het cursuspakket rekenen. De cursussen Werken met leerlijnen (rekenen) en Rekeninstructie zijn de andere cursussen uit dit pakket. Door het volgen van dit complete cursuspakket rekenen krijg je een uitgebreid aanbod aan rekenvaardigheden, waarmee je je niveau naar een hoger plan tilt.

  • 1 cursus is € 450,-
  • 2 cursussen € 810,- (€ 90,- korting)
  • 3 cursussen € 1.145,- (€ 205,- korting)

Inschrijven

Klik op de gele button aan de onderkant van deze pagina om je in te schrijven. De cursussen kun je aanvinken in het inschrijfformulier. De eventuele korting wordt verrekend in de factuur.

Het resultaat

  • 1 Na deze cursus zijn leerkrachten vaardiger in het herkennen van rekenuitdagingen en kunnen ze deze preventief aanpakken.
  • 2 Mochten er toch rekenproblemen ontstaan, dan heb je handvatten om deze op te lossen door gerichte begeleiding.
  • 3 Je beschikt over de tools om sterke rekenaars uit te dagen om zichzelf te blijven ontwikkelen.

Trainers

Kimberly de Jong – Vermeulen

Marjolein Veuger

Delen:

nieuwsbrief

Wees als eerste op de hoogte van alles bij Helder Onderwijsadvies — denk aan events, nieuwe trainingen en webinars. Ja, er komen goede dingen aan!