Rekeninstructie

Data: 15 december 2023, 22 maart 2024

Doel: Vanuit de visie van de school op het vakgebied rekenen-wiskunde kun je onderbouwen welke instructiemodellen passend zijn, heb je inzicht gekregen in het geven van effectieve rekenlessen en heb je handvatten gekregen voor het schrijven van een onderwijsplan of rekenbeleid op jouw school.

Voor wie: IB'er / kwaliteitscoördinator, Leerkracht

Duur: 1 bijeenkomst, van 09:30 tot 15:30 uur

Accreditatie: Nee

Inschrijving: Individueel

Zelfstudie: 2 uur

Locatie: Culemborg

Prijs: € 450,-

Inhoud

Komen de opbrengsten van rekenen-wiskunde niet overeen met wat de potentie is van de leerlingen? Kom je voor je gevoel tijd tekort tijdens de rekenlessen of denk je dat er meer te halen valt uit jouw instructies? Met de cursus Rekeninstructie helpen wij jou om duidelijk in beeld te brengen wat je kunt doen om alles uit de tijd te halen en dus een effectieve rekenles te geven.

Wat ga je leren?

In deze cursus leer je om vanuit de visie en specifieke leerdoelen een keuze te maken in een passend instructiemodel om zo op een effectieve manier instructies te geven. We zoomen in op onder andere directe instructie, denkinstructie, ontdekken/ervaren en realistische didactiek. Om een effectieve rekenles vorm te kunnen geven is het van belang dat je kennis hebt van de inhoud van de rekenmodellen, zoals het handelingsmodel, het drieslagmodel en de vertaalcirkel. Je leert hoe je deze modellen in kunt zetten om de rekeninstructies effectiever te maken.

Ontwikkel je tot een expert in het rekenonderwijs

Deze cursus is onderdeel van het cursuspakket rekenen. De cursussen Werken met leerlijnen (rekenen) en Omgaan met rekenuitdagingen zijn de andere cursussen uit dit pakket. Door het volgen van dit complete cursuspakket rekenen krijg je een uitgebreid aanbod aan rekenvaardigheden, waarmee je je niveau naar een hoger plan tilt.

  • 1 cursus is € 450,-
  • 2 cursussen € 810,- (€ 90,- korting)
  • 3 cursussen € 1.145,- (€ 205,- korting)

Inschrijven

Klik op de gele button aan de onderkant van deze pagina om je in te schrijven. De cursussen kun je aanvinken in het inschrijfformulier. De eventuele korting wordt verrekend in de factuur.

Het resultaat

  • 1 Na deze cursus zijn leerkrachten vaardiger in het geven van effectieve rekeninstructies en kunnen zij hun collega’s inspireren om op een andere manier naar het vormgeven van instructies te kijken.

Trainers

Kimberly de Jong – Vermeulen

Marjolein Veuger

Delen:

nieuwsbrief

Wees als eerste op de hoogte van alles bij Helder Onderwijsadvies — denk aan events, nieuwe trainingen en webinars. Ja, er komen goede dingen aan!