Werken met leerlijnen (rekenen)

Data: 26 januari 2024, 19 april 2024

Doel: Inzicht krijgen in hoe je aan rekendoelen kunt werken door te werken met leerlijnen en daarnaast handvatten krijgen om het aanbod zorgvuldig af te stemmen op de ontwikkeling van de leerlingen.

Voor wie: IB'er / kwaliteitscoördinator, Leerkracht

Duur: 1 bijeenkomst, van 09:30 tot 15:30 uur

Accreditatie: Nee

Inschrijving: Individueel

Zelfstudie: 2 uur

Locatie: Culemborg

Prijs: € 450,-

Inhoud

De methode kan naadloos aansluiten op dat wat je groep behoeft, maar het kan ook goed zijn dat jouw groep of de populatie op schoolniveau iets anders nodig heeft. Vraag je je af hoe je het aanbod nog steviger kan neerzetten door te werken met leerlijnen (naast het gebruik van de methode)? Dan is de cursus werken met leerlijnen iets voor jou.

Wat ga je leren?

Wat moeten de leerlingen wanneer beheersen? En wat doe ik als het optellen over het tiental nog niet beheerst wordt door de groep? Ga je verder, of laat je (tijdelijk) de methode los? De leerlijn rekenen-wiskunde, flexibel(er) werken met de methode en automatiseren zijn de thema’s die in deze cursus aan bod zullen komen. Je leert kritisch kijken naar het aanbod en hoe je kunt zorgen dat je dit zorgvuldig aan laat sluiten op dat wat de leerlingen nodig hebben.

Ontwikkel je tot een expert in het rekenonderwijs

Deze cursus is onderdeel van het cursuspakket rekenen. De cursussen Omgaan met rekenuitdagingen en Rekeninstructie zijn de andere cursussen uit dit pakket. Door het volgen van dit complete cursuspakket rekenen krijg je een uitgebreid aanbod aan rekenvaardigheden, waarmee je je niveau naar een hoger plan tilt.

  • 1 cursus is € 450,-
  • 2 cursussen € 810,- (€ 90,- korting)
  • 3 cursussen € 1.145,- (€ 205,- korting)

Inschrijven

Klik op de gele button aan de onderkant van deze pagina om je in te schrijven. De cursussen kun je aanvinken in het inschrijfformulier. De eventuele korting wordt verrekend in de factuur.

Het resultaat

  • 1 Na deze cursus zijn leerkrachten vaardiger in het flexibel(er) inzetten van de methode en aansluiten bij dat wat de groep behoeft, met de opbouw van de leerlijn in het achterhoofd houdende.
  • 2 Je krijgt (bijv. als rekencoördinator of intern begeleider) handvatten hoe je leerkrachten hierin mee kunt nemen.

Trainers

Kimberly de Jong – Vermeulen

Marjolein Veuger

Delen:

nieuwsbrief

Wees als eerste op de hoogte van alles bij Helder Onderwijsadvies — denk aan events, nieuwe trainingen en webinars. Ja, er komen goede dingen aan!