Expliciete Directe Instructie

Onafhankelijk onderwijsadvies

Op het niveau van scholen, groepen en leerlingen

Het expertsysteem voor het basisonderwijs

  1. Home
  2. Expliciete Directe Instructie

Het didactisch handelen van leerkrachten verbeter je met behulp van Expliciete Directe Instructie (EDI). HELDER Onderwijsadvies in Culemborg, in regio Utrecht, begeleidt je team met behulp van dit uitstekend uitgewerkte model. De standaardtraining voor Expliciete Directe Instructie bestaat uit drie bijeenkomsten met een duur van drie uur. Om ervoor te zorgen dat ieder teamlid beschikt over de juiste basiskennis, worden de drie dagdelen besteed aan het vergroten van de kennis.

Interesse in een abonnement op Focus PO?

Expliciete Directe Instructie: wat houdt het in?

Tijdens de training voor Expliciete Directe Instructie gaan de teamleden aan de slag met de methode van hun school. Hierdoor hebben ze de mogelijkheid om te oefenen én tegelijkertijd lessen voor de bereiden. Met de opgedane kennis als basis, worden aan het eind van iedere training afspraken gemaakt met betrekking tot de aspecten waar men mee gaat oefenen tot de volgende training voor Expliciete Directe Instructie. Doordat tussendoor lesobservaties worden uitgevoerd, krijgen de teamleden inzicht in de kwaliteit van hun lessen, de beheersing van de vaardigheden en de verschillen tussen docenten. Hierdoor krijgen de leerkrachten handvaten aangereikt waardoor ze ontdekken wat goed gaat en wat juist nog extra aandacht vraagt.

Ontvang meer informatie over de training

Kortom, de training draagt zeker bij aan het verbeteren van de leerkrachtvaardigheden en zorgt voor effectief onderwijs. Heb je vragen over de training voor Expliciete Directe Instructie of onze andere diensten, zoals het uitvoeren van een audit voor de onderwijskwaliteit? Raadpleeg dan gerust de kennis van onze experts voor meer informatie. Vul het contactformulier is om de opties te bespreken.

Heeft u vragen over onze diensten?

Vul het contactformulier in!

  • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Bekijk onze nieuwsberichten

Contact en gratis voorlichting

Interesse in een abonnement op Focus PO?