Leerdoelen voor onderwijs

Onafhankelijk onderwijsadvies

Op het niveau van scholen, groepen en leerlingen

Het expertsysteem voor het basisonderwijs

  1. Home
  2. Leerdoelen onderwijs

Bij het bekijken van de leerdoelen voor het onderwijs is het belangrijk om de leerling centraal te stellen. Hierbij is maximale opbrengst het centrale uitgangspunt. Bij HELDER Onderwijsadvies te Culemborg, vlak bij Utrecht, behoort elke school tot het doelpubliek – van kleuterschool tot basisonderwijs. Hierin zijn de richtlijnen van de overheid belangrijk voor bepaalde vak- en vormingsgebieden (Nederlandse taal en rekenen), maar krijg je daarnaast vrijheid voor vak- en vormingsgebieden die je zelf kiest. Stel daarbij de juiste leerdoelen op voor onderwijs in jouw school.

Interesse in een abonnement op Focus PO?

Stel de geschikte leerdoelen op voor onderwijs in je school

Bij het opstellen van leerdoelen voor kleuter- of basisonderwijs in jouw school is het van belang om met verschillende factoren rekening te houden. Zo zijn de schoolambities meestal gebaseerd op specifieke kenmerken van de leerlingenpopulatie, de schoolweging of de onderwijskundige visie. Hierbij is het pas mogelijk een passend schoolaanbod samen te stellen vanaf het moment dat er bekend is wat de leerlingen van groep 8 moeten bereiken. Via leerroutes bouw je een ideaal schoolaanbod op, waarbij elke leerroute bestaat uit een leerlijn of een logische opeenvolging van cruciale leerdoelen. Op die manier krijg je een duidelijk overzicht van de leerdoelen voor het onderwijs in je school.

Focus op de leerling

Bij het opstellen van leerdoelen voor kleuter- en basisonderwijs moet de leerling het centrale uitgangspunt zijn. Voor behapbaarheid is het belangrijk dat het grootste onderwijskundige element, het schoolaanbod, op de voorgrond staat. Door het aanbod passend te maken op de leerlingenpopulatie en de schoolambities, gecombineerd met specifieke aanpassingen voor een groep, ga je de opbrengst voor de leerlingen maximaliseren. Zo dragen leerdoelen voor het onderwijs in je school maximaal bij.

Vraagmeer informatie aan over leerdoelen voor kleuter- of basisonderwijs

Zou je graag meer willen weten over het opstellen van leerdoelen voor het kleuter- of basisonderwijs in je school of over leerlijnen in het basisonderwijs? Vul dan het contactformulier in en laat je informeren over alle mogelijkheden voor jouw specifieke situatie en de gepaste onderwijsondersteuning.

Heeft u vragen over onze diensten?

Vul het contactformulier in!

  • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Bekijk onze nieuwsberichten

Contact en gratis voorlichting

Interesse in een abonnement op Focus PO?