Leerlingvolgsysteem (LVS)

Onafhankelijk onderwijsadvies

Op het niveau van scholen, groepen en leerlingen

Het expertsysteem voor het basisonderwijs

  1. Home
  2. Leerlingvolgsysteem

Het leerlingvolgsysteem (LVS) is sinds het schooljaar 2014-2015 verplicht voor het basisonderwijs. Door middel van dit programma hebben leerkrachten namelijk duidelijk inzicht in de ontwikkeling van leerlingen, zowel als individu als de gehele leerlingenpopulatie. Door dit inzicht te gebruiken, wordt het onderwijsaanbod zo goed mogelijk afgestemd op het overgrote deel van de leerlingenpopulatie op de betreffende basisschool. HELDER Onderwijsadvies te Culemborg, in regio Utrecht, helpt je verder.

Interesse in een abonnement op Focus PO?

Een duidelijk inzicht door middel van het leerlingvolgsysteem

De leerkrachten voeren de toetsresultaten van methodeafhankelijke en methodeonafhankelijke toetsen in het leerlingvolgsysteem in. De resultaten van iedere leerling op de vakgebieden Nederlandse taal en rekenen worden bijgehouden. Niet alleen de studieresultaten zijn echter belangrijk, maar ook informatie over de sociaal-emotionele ontwikkeling van de leerlingen wordt bijgehouden in het leerlingvolgsysteem. De leerkracht én de ouders/verzorgers krijgen zo duidelijk inzicht in de ontwikkeling van het kind. Een leerkracht van de bovenbouw heeft zo een overzicht van alle aspecten die jaarlijks zijn besproken bij iedere overdracht van het kind. Daarnaast is het gelijk duidelijk of de resultaten een stijgende of een dalende lijn vormen. Focus PO is hiervoor hét perfecte systeem.

Verbeter de vaardigheden van leerlingen en leerkrachten

Om zowel de leerling- als de leerkrachtvaardigheden te verbeteren, is Focus PO dé perfecte oplossing. Wens je vooraf gedegen advies van een ervaren schooladviseur? Onze medewerkers staan voor je klaar. Vul gerust het contactformulier in, dan zorgen we er met software voor passend onderwijs samen voor dat de ambities binnen jouw school worden bereikt.

Heeft u vragen over onze diensten?

Vul het contactformulier in!

  • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Bekijk onze nieuwsberichten

Contact en gratis voorlichting

Interesse in een abonnement op Focus PO?