Lesmethoden voor basisonderwijs

Onafhankelijk onderwijsadvies

Op het niveau van scholen, groepen en leerlingen

Het expertsysteem voor het basisonderwijs

  1. Home
  2. Lesmethoden basisonderwijs

Om de beste lesmethoden voor basisonderwijs in jouw school aan te bieden, is het belangrijk om te kijken naar de leerlingenpopulatie. Bij HELDER Onderwijsadvies in Culemborg, vlak bij Utrecht, is het mogelijk om via Focus PO de geschikte methodes te bepalen. Aangezien groepsonderwijs het uitgangspunt is, is de middenmoot of de middelste zestig procent van de leerlingenpopulatie van belang. Vandaaruit bepaal je de lesmethoden voor het basisonderwijs.

Interesse in een abonnement op Focus PO?

Continu bouwen aan je lesmethoden voor het basisonderwijs

Hoe bepaal je die middenmoot voor de lesmethoden van het basisonderwijs? Hiervoor zijn methodeoverstijgende toetsen van belang. Op die manier kijk je of de middenmoot hoger of lager ligt dan de landelijke middenmoot. Aan de hand van die informatie is het mogelijk om de leerlijn aan te passen naar de behoeften van de leerlingenpopulatie. Door een passende basisleerroute samen te stellen, is het vervolgens mogelijk om de leerroutes daaromheen op maat aan te passen. Vervolgens krijg je een situatie waarin het overgrote deel van de leerlingen voorzien is van opbrengstgericht en passend onderwijs.

Raadpleeg de specialisten

Met onderwijsondersteuning en gebruik van de Focus PO software is het mogelijk om de lesmethoden voor het basisonderwijs in jouw school te optimaliseren. Informeer naar de mogelijkheden met een schooladviseur en vul het online contactformulier in bij vragen.

Heeft u vragen over onze diensten?

Vul het contactformulier in!

  • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Bekijk onze nieuwsberichten

Contact en gratis voorlichting

Interesse in een abonnement op Focus PO?