Opbrengstgericht passend onderwijs

Onafhankelijk onderwijsadvies

Op het niveau van scholen, groepen en leerlingen

Het expertsysteem voor het basisonderwijs

  1. Home
  2. Opbrengstgericht passend onderwijs

Met opbrengstgericht passend onderwijs staat HELDER Onderwijsadvies te Culemborg, vlak bij Utrecht, klaar om je te ondersteunen op alle niveaus. Door opbrengstgericht te werken ga je voor een optimale situatie waarin het kind vaardigheden leert en kennis opneemt. Via kleine en grote leermomenten is dit de manier voor hen om te ervaren, voelen, ontdekken, onderzoeken, experimenteren en imiteren. Met opbrengstgericht passend onderwijs voor kleuters creëer je de beste omstandigheden voor hen om de wereld beter te leren kennen.

Interesse in een abonnement op Focus PO?

Het traject voor opbrengstgericht passend onderwijs

Bij opbrengstgericht werken kijk je naar de volle breedte van het kleuteronderwijs. Op het gebied van rekenen, taal, motoriek en gedrag stel je een beredeneerd aanbod samen en bouw je aan een gemeenschappelijke visie. De volgende fases behoren tot het opbrengstgericht passend onderwijs: exploratie, betekenisvol ontwerpen en creëren, spelend leren en spelinstructie & spelbegeleiding. Cruciale leerdoelen en schoolambities, het voorbereiden en plannen van thema’s, de rollen van de leerkracht en het gebruik van bronnen zijn enkele onderwerpen die aan bod komen bij opbrengstgericht werken. Ontdek de Masterclass Opbrengstgericht Passend Onderwijs (OPO).

Andere middelen en trainingen naast opbrengstgericht werken

Tevens is er de mogelijkheid om andere vaardigheden, middelen en trainingen aan te reiken naast opbrengstgericht passend onderwijs. Verken hierbij het gehele aanbod voor kleuter- en basisonderwijs. Hierbij werk je resultaatgericht en is het belangrijk om de specifieke omstandigheden van jouw school in kaart te brengen. Zo zouden bepaalde lesmethoden voor basisonderwijs of groepsplanloos werken mogelijke verbeteringen zijn voor je situatie. Ontdek daarbij ook Focus PO als methode-overstijgend onderwijsplansysteem voor zowel de ontwikkeling van leerlingen als de planning van het onderwijs.

Schakel de juiste middelen in

Om te starten met opbrengstgericht passend onderwijs en hieraan verder te werken, is het mogelijk om meer informatie te vergaren. Vul het online contactformulier in en ontvang al het nodige om deel te nemen aan deze leerrijke ervaring of om andere diensten van HELDER Onderwijsadvies te raadplegen.

Heeft u vragen over onze diensten?

Vul het contactformulier in!

  • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Bekijk onze nieuwsberichten

Contact en gratis voorlichting

Interesse in een abonnement op Focus PO?