Opbrengstgericht werken met kleuters

Onafhankelijk onderwijsadvies

Op het niveau van scholen, groepen en leerlingen

Het expertsysteem voor het basisonderwijs

  1. Home
  2. Opbrengstgericht werken kleuters

Opbrengstgericht werken met kleuters en spelend leren gaat hand in hand. Spelend leren is voor een kind namelijk de beste manier om de wereld te ontdekken en te begrijpen en om ervaringen op toe doen. Kinderen komen op deze manier tot zo veel mogelijk kleine en grote leermomenten. Omdat het voor leerlingen belangrijk is om zoveel mogelijk zelf te ervaren, voelen, ontdekken en onderzoeken, is het voor leerkrachten belangrijk om spelend leren te organiseren. Het onderwijs draait hier immers om. Dit betekent echter niet dat er sprake is van de vrijheid-blijheidmentaliteit: het is belangrijk dat er sprake is van een beredeneerd aanbod met als basis de cruciale leerdoelen en de ontwikkelingsfase van de individuele leerling. Dat staat centraal bij opbrengstgericht werken met kleuters.

Interesse in een abonnement op Focus PO?

Opbrengstgericht werken met kleuters: een beredeneerd aanbod

Bij HELDER Onderwijsadvies te Culemborg, nabij Utrecht, gaan we uit van de volle breedte van het kleuteronderwijs als het gaat om opbrengstgericht werken met kleuters. We stellen een visie op en zetten de cruciale leerdoelen van rekenen, taal, motoriek en gedrag in een beredeneerd aanbod. Dit gaat hand in hand met thematisch werken: we bereiden thema’s voor en gaan met de leerlingen aan de slag met spelend leren. De fasen van opbrengstgericht passend onderwijs op spelende wijze zijn exploratie, betekenisvol ontwerpen en creëren, spelend leren en spelinstructie en spelbegeleiding. Tijdens opbrengstgericht werken met kleuters bespreken we diverse onderwerpen, waaronder:

  • Kracht van spelend leren en denken vanuit spel
  • Samen met leerlingen betekenisvol ontwerpen
  • Het onderwijsplan als borgingsmiddel

Wanneer het traject voor opbrengstgericht werken met kleuters is afgerond, ontvang je een onderwijsplan hebben de leerkrachten de vaardigheid om spelend onderwijs te organiseren. Daarnaast is er een basis gelegd voor een verdere uitbreiding en verdieping van spelend leren. Je ontvangt ook een overzicht voor professionaliseringpunten.

Ontvang hulp van dé onderwijsexpert over een beredeneerd aanbod

Wens je meer informatie over een beredeneerd aanbod voor kleuteronderwijs, met als uitgangspunt spelend leren? Of ontvang je graag begeleiding om passend onderwijs te realiseren? Vul dan zeker ons contactformulier in, want dan voorzien onze medewerkers je graag van meer informatie.

Heeft u vragen over onze diensten?

Vul het contactformulier in!

  • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Bekijk onze nieuwsberichten

Contact en gratis voorlichting

Interesse in een abonnement op Focus PO?