Referentieniveaus in het basisonderwijs

Onafhankelijk onderwijsadvies

Op het niveau van scholen, groepen en leerlingen

Het expertsysteem voor het basisonderwijs

  1. Home
  2. Referentieniveaus basisonderwijs

Het referentiekader Nederlandse taal en rekenen met de referentieniveaus heeft geleid tot een herstructurering van het aanbod op beide vakgebieden in het basisonderwijs. Hierdoor zijn de huidige lesmethodes gebaseerd op deze herstructurering. Een deel van dit kader met referentieniveaus voor het basisonderwijs is door de Inspectie van het Onderwijs betrokken in het onderwijsresultatenmodel primair onderwijs.

Interesse in een abonnement op Focus PO?

Referentieniveaus in het basisonderwijs en de essentie van thematisch werken

Het kader met referentieniveaus voor het basisonderwijs heeft veel invloed op het handelen van leerkrachten in de groepen. Het is essentieel om thematisch te werken, om zo een goed begrip te krijgen van het referentiekader met de referentieniveaus voor het basisonderwijs en de daaruit volgende leerlijnen die bestaan uit cruciale leerdoelen. HELDER Onderwijsadvies te Culemborg, nabij Utrecht, draagt bij met expertise op het gebied van thematisch werken en passend onderwijs op verschillende niveaus. Met onze trainingen leer je meer over de doelen van de referentieniveaus en de leerlijnen die hierop aanhaken voor het basisonderwijs. De training bestaat uit diverse werkvormen, waaronder informatieoverdracht en thematisch werken. Leerkrachten ontvangen zo voldoende informatie om een goede fundering op te bouwen.

Ontdek de mogelijkheden van onze verschillende trainingen

HELDER Onderwijsadvies in Culemborg, nabij Utrecht, biedt verschillende verdiepende trainingen aan. Tijdens deze trainingen worden de leerdoelen in het onderwijs gekoppeld aan het gebruik van lesmethodes of het thematisch werken in de kleutergroepen. We bieden daarnaast meerdere trainingen aan, zoals Expliciete Directe Instructie en Masterclass Opbrengstgericht Passend Onderwijs. Neem contact op met de medewerkers van HELDER Onderwijsadvies wanneer je meer informatie wenst over de mogelijkheden. Vul hiervoor ons contactformulier in.

Heeft u vragen over onze diensten?

Vul het contactformulier in!

  • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Bekijk onze nieuwsberichten

Contact en gratis voorlichting

Interesse in een abonnement op Focus PO?