Schoolambities

Onafhankelijk onderwijsadvies

Op het niveau van scholen, groepen en leerlingen

Het expertsysteem voor het basisonderwijs

  1. Home
  2. Schoolambities

Met behulp van de onderwijskundige uitgangspunten zorgen we ervoor dat er een heldere koers wordt uitgezet voor het werk- en denkwerk van begeleiders, leerkrachten en natuurlijk schoolleiders, waarmee de schoolambities worden bereikt. De koers wordt zo op de juiste manier gestructureerd en vormgegeven. Deze werk- en denkwijze kan worden toegepast op vrijwel ieder onderwijsconcept.

Interesse in een abonnement op Focus PO?

Hoe worden de schoolambities behaald?

Om de schoolopbrengsten te analyseren en te behalen, worden de schoolambities voor vak- en vormingsgebieden vastgesteld door iedere basisschool. Deze vak- en vormingsgebieden (Nederlandse taal en rekenen) worden verplicht door de overheid. De keuze is gebaseerd op de schoolweging, de kenmerken van de leerlingenpopulatie of door de onderwijskundige visie. Het schoolaanbod wordt pas samengesteld wanneer het duidelijk is wat de leerlingen aan het eind van groep 8 zouden moeten bereiken. Deze leerroute worden vormgegeven door een logische opeenvolging van de cruciale leerdoelen. De schoolambities zijn gericht op de opbrengsten uit het schoolaanbod, zoals school- en groepsopbrengsten.

Ontdek de mogelijkheden van Focus PO

De uitgangspunten worden gecreëerd aan de hand van de Focus PO software. Dit instrument zorgt ervoor dat er altijd een passend schoolaanbod kan worden samengesteld. Dit aanbod wordt dan ook gebaseerd op de leerlijnen die eindigen bij diverse referentieniveaus in het basisonderwijs. Heb je vragen over de mogelijkheden of wens je meer informatie over onze diensten, bijvoorbeeld over het leerlingvolgsysteem of opbrengstgericht werken met kleuters? Vul dan ons contactformulier op. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Heeft u vragen over onze diensten?

Vul het contactformulier in!

  • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Bekijk onze nieuwsberichten

Contact en gratis voorlichting

Interesse in een abonnement op Focus PO?