Schoolweging

Onafhankelijk onderwijsadvies

Op het niveau van scholen, groepen en leerlingen

Het expertsysteem voor het basisonderwijs

  1. Home
  2. Schoolweging

Een schoolweging zorgt voor beter inzicht in hoe de schoolambities op de juiste manier kunnen worden afgestemd op de richtlijnen van het onderwijsresultatenmodel. De opbrengstverwachtingen van de eindtoets worden uitgedrukt in het onderwijsresultatenmodel, waarbij het aantal leerlingen dat de referentieniveaus 1S/2F behaalt, doorslaggevend is. HELDER Onderwijsadvies te Culemborg, in regio Utrecht, vertelt je graag hoe schoolweging hierbij kan helpen.

Interesse in een abonnement op Focus PO?

De uitgangspunten van de schoolweging

De schoolweging kan op drie manieren worden ingezet, namelijk:

  1. Het drukt de aard van de leerlingenpopulatie uit.
  2. Het getal typeert de onderwijsbehoeften die in de middenmoot van de leerlingenpopulatie voorkomen.
  3. Het drukt de opbrengstverwachting uit.

Het uitstekende onderwijsplansysteem Focus PO drukt de weging uit in opbrengsten op de tussen- en volgtoetsen. Bij ieder ambitieprofiel hoort per vak een schatting van het aantal leerlingen aan het einde van groep 8 aan het referentieniveaus 1S/2F gaat voldoen. HELDER Onderwijsadvies betrekt de complete schoolweging als het gaat om trainingen en advies. We geven zo een passende invulling aan de schoolambities en creëren op deze manier een passend schoolaanbod voor al het basisonderwijs met betrekking tot het onderwijsresultatenmodel. De software van Focus PO maakt dit mogelijk.

Ontdek de mogelijkheden van ons adviesbureau

Heb je vragen over de schoolweging, het onderwijsresultatenmodel of een van de andere modelijkheden voor het analyseren van de schoolopbrengsten? We bieden bijvoorbeeld verschillende trajecten en trainingen aan, waaronder de auditorentraining of masterclasses voor schoolleiders? We vertellen je graag meer. Vul hiervoor ons contactformulier in, en we zorgen ervoor dat je zo snel mogelijk meer informatie ontvangt.

Heeft u vragen over onze diensten?

Vul het contactformulier in!

  • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Bekijk onze nieuwsberichten

Contact en gratis voorlichting

Interesse in een abonnement op Focus PO?