IRIS Connect in combinatie met een EDI-traject

Professionalisering staat bij de meeste scholen hoog in het vaandel. Door continu te blijven ontwikkelen als leerkracht wordt de kwaliteit van lesgeven immers verhoogd. 

HELDER Onderwijsadvies is een samenwerking aangegaan met IRIS Connect. Met de videoapparatuur van IRIS Connect kan een EDI-traject flexibeler worden begeleid en geborgd. Daarnaast zorgt het voor een continue professionele ontwikkeling in de school. 

Wat doet IRIS Connect?

Door opname met IRIS Connect kan de leerkracht zich op bewegende beelden terugzien. Hoe reageert hij/zij op de klas? Hoe reageren zij op de leerkracht? Hoe staat hij/zij er bij? Wat voor een type vragen worden er gesteld? Komt iedereen aan bod? Is de uitleg helder? Het klinkt allemaal erg logisch, maar is dat wel zo? Door samen te reflecteren op de lespraktijk ontdekken we dingen die anders misschien niet waren gesignaleerd.

Waarom IRIS Connect?

En het voordeel van IRIS Connect? Veiligheid en eigenaarschap: alle beelden blijven altijd van de leerkracht, tot deze zelf bepaalt om (een gedeelte) te delen. Zo wordt feedback vragen en geven laagdrempelig, waardoor er een leven lang leren cultuur ontstaat waar mensen van elkaar leren en zich veilig voelen om feedback te ontvangen en geven. Iedere les is een kans om van te leren. 

Door het inzetten van IRIS Connect tijdens een EDI-traject kunnen de adviseurs van HELDER Onderwijsadvies ook op afstand feedback geven aan de leerkrachten of meekijken met gegeven feedback door een medeobservant. Daarnaast kan de opname op elk gewenst moment gemaakt worden, zodat leerkrachten zich niet voor een observatie in organisatorische bochten hoeft te wringen. Heel veel voordelen dus. 

Wil je IRIS Connect inzetten bij een EDI-traject dan kun je terecht bij onze adviseur Marjolein Veuger (marjolein@helderonderwijsadvies.nl) of neem een kijkje op de website van IRIS Connect: www.coachenreflect.nl