Groepsplanloos werken

Onafhankelijk onderwijsadvies

Op het niveau van scholen, groepen en leerlingen

Het expertsysteem voor het basisonderwijs

  1. Home
  2. Groepsplanloos werken

Groepsplanloos werken, wat houdt dat in? Het is een systeem waarmee passend onderwijs voor iedere school gerealiseerd wordt. Om dit te bereiken, zijn er verschillende waarborgen nodig. Denk hierbij onder meer aan het onderwijsplan, school- en groepsoverzichten en een schoolbespreking. HELDER Onderwijsadvies te Culemborg, in regio Utrecht, helpt je hier graag mee.

Interesse in een abonnement op Focus PO?

De voordelen van groepsplanloos werken

De nieuwste versie van Focus PO zorgt voor verandering in groepsplanloos werken. Dit komt omdat er in deze software meer typen opbrengsten worden verwerkt, zoals methode-overstijgende toetsopbrengsten, referentieniveaus, cruciale leerdoelen en betrokkenheid. Deze opbrengstsystemen zorgen voor verdieping. De software zorgt voor passend onderwijs, omdat iedere leerling goed in beeld zal komen aan de hand van een compleet overzicht van de respons op de leerroute. Wanneer deze twee veranderingen worden samengevoegd met de vier opbrengsttypen, wordt de eenheid van school, groep en leerling helemaal compleet.

Werken zonder groepsplan ter ondersteuning van de kwaliteitscyclus van de basisschool

Focus PO ondersteunt de complete kwaliteitscyclus in een basisschool, mede door het werken zonder groepsplan. De werkwijze wordt ingevoegd in de HELDER kwaliteitscyclus voor de basisschool. Deze cyclus bestaat niet alleen uit de vier waarborgen, maar ook uit diverse besprekingen en acties die samenhangen. Hierdoor krijgen scholen de mogelijkheid om opbrengstgericht en passend onderwijs te realiseren voor diverse niveaus, zoals:

  • De school
  • De groep
  • De leerling

De vier waarborgen van werken zonder groepsplan vormen de basis van de HELDER kwaliteitscyclus. Als je ervoor zorgt dat je deze vier waarborgen nu al invoert, dan weet je dat de complete cyclus uiteindelijk sterk wordt. Het onderwijsadvies van onze medewerkers ondersteunt je hierbij. We bouwen samen aan een stabiele ondergrond voor de kwaliteitscyclus voor de basisschool.

Vul ons contactformulier in voor meer informatie over de werkwijze

Wil je zelf de voordelen ervaren van het werken zonder groepsplan? Vul dan zeker het contactformulier in en ontvang meer informatie over de mogelijkheden van groepsplanloos werken; onze medewerkers voorzien je namelijk graag van meer informatie.

Heeft u vragen over onze diensten?

Vul het contactformulier in!

  • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Bekijk onze nieuwsberichten

Contact en gratis voorlichting

Interesse in een abonnement op Focus PO?