Over ons

partners

De kracht van samenwerken

Wij geloven in de kracht van samenwerking om het onderwijs te versterken. Daarom werken we samen met toonaangevende partners en organisaties die net als wij streven naar excellentie in het onderwijs. Samen voor een nieuwe, florerende generatie.

Helder Onderwijsadvies is de officiële trainingspartner van Focus Onderwijs, dat het geavanceerde onderwijskwaliteitssysteem Focus PO aanbiedt. Focus PO helpt leerkrachten bij het geven van kwalitatief hoogstaand onderwijs in de groep, binnen de school en op bestuursniveau.

Ook zijn wij trainingspartner van Kleuterflits. Deze methode biedt kant-en-klare en betekenisvolle thema’s voor kleuters, die leiden tot één groot spelverhaal in alle hoeken van de klas. In samenwerking met
Dubbel M (interieurontwerp, projectmanagement en realisatie) bieden wij daarnaast de mogelijkheid om een realistische kinderkeuken op maat aan te schaffen, een miniatuurmeesterwerk dat er net zo uitziet als een echte keuken in het dagelijks leven. Hierdoor wordt spelend leren nog leuker en educatiever.

Als kennispartner van ParnasSys, het meestgebruikte leerlingadministratie- en volgsysteem in het primair onderwijs, leveren wij een waardevolle bijdrage aan het Kennisplein van ParnasSys. Een deel van ons (cursus)aanbod is hier te vinden, zodat scholen gemakkelijk toegang hebben tot onze expertise.

Een groot deel van onze onderwijsadviseurs is gecertificeerd in Effectieve Directe Instructie (EDI). Dit stelt hen in staat om onderwijspersoneel te trainen in het dagelijks toepassen van EDI en leerkrachten op te leiden tot EDI-coach. Onze adviseurs zijn opgeleid door Marcel Schmeier, adviseur op het gebied van taal en rekenen en bekend van boeken zoals ‘Expliciete Directe Instructie 2.0’ en ‘Effectief rekenonderwijs op de basisschool’.

Daarnaast is een aantal van onze onderwijsadviseurs opgeleid door Margot Wouterse van de Speelpleziermethodiek. Zij kunnen onderwijspersoneel trainen in het toepassen van geleid spel, begeleid imitatie- en rollenspel en exploratie- en constructiespel bij het jonge kind. Hierdoor krijgt spelend leren en spelstimulering een centrale plaats in het handelen en binnen de school.

Helder Onderwijsadvies werkt samen met Diataal om het onderwijs in begrijpend lezen te versterken en de kwaliteitscyclus binnen scholen te optimaliseren met behulp van Diataal-toetsen. Ook voeren wij regelmatig overleg met het LBBO om de positie van de kwaliteitscoördinator te versterken.

Ten slotte staan wij in nauw contact met diverse educatieve uitgeverijen. Onze adviseurs kunnen scholen adviseren over en begeleiden bij de keuze en implementatie van lesmethodes van uitgeverijen zoals MalmbergNoordhoff, Zwijsen en ThiemeMeulenhoff.

Delen:

werken bij helder

Kom je ons team versterken? Bekijk al onze vacatures: