Creëer magische speelplekken in de huishoek en bouwhoek

Doel: Je leert hoe je een rijke speelleeromgeving kunt creëren in de huishoek en bouwhoek, waarbij de ontwikkelingsfasen van het kind centraal staan.

Voor wie: ib'er/kwaliteitscoördinator, leerkracht, schoolleiding

Duur: 1 bijeenkomst, uit te breiden op maat

Accreditatie: Nee

Inschrijving: Team

Locatie: op school

Prijs: prijs op aanvraag

Inhoud

Je analyseert je eigen huishoek en bouwhoek, waarbij je leert welke ontwikkelingen er plaatsvinden en hoe je een inspirerende en uitdagende huishoek en bouwhoek kunt creëren. Vervolgens worden de ontwikkelingsfasen van bouwen behandeld, inclusief benodigde materialen, observatiemogelijkheden en de waarde van sensorisch spel. Tot slot ontdek je welke materialen essentieel zijn en hoe je kunt werken met succescriteria.

Wat ga je leren?

  • Tijdens deze bijeenkomst ga je aan de slag met je eigen fotomateriaal om de huishoek en bouwhoek te analyseren en te ontdekken welke spannende ontwikkelingen hier mogelijk zijn. Laat je verrassen door de inzichten die je zult opdoen over de ontwikkelingsfasen van bouwen en de benodigde materialen voor een kwalitatieve speelervaring.
  • Ontdek welke materialen onmisbaar zijn voor kwalitatief spel en observatie.
  • Je leert werken met succescriteria, een waardevol instrument om je speelleeromgeving naar een hoger niveau te tillen.
  • We bespreken ook de hoekenkaarten als een middel om te komen tot een kwaliteitsplan voor de onderbouw.

Kortom, bereid je voor op een inspirerende reis waarin je zult leren hoe je een geweldige speelleeromgeving kunt creëren die de ontwikkeling van kinderen stimuleert.

De opbrengst

  • 1 Je bent in staat om een rijke speelleeromgeving in te richten in de huishoek en bouwhoek, rekening houdend met de ontwikkelingsfasen van de kinderen.
  • 2 Je hebt inzicht in welke materialen nodig zijn voor kwalitatief spel en observatie.
  • 3 Je kunt werken met succescriteria, een waardevol instrument om je speelleeromgeving naar een hoger niveau te tillen.

Trainers

Ingrid van Mierlo

Ynte Essers

Femke Ruiter

Milou de Kleijn

Susan Luimes

Delen:

Heb je nog vragen?

Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier