Spelend leren

Doel: Leer hoe je het thematiseren versterkt door middel van een groot spelverhaal, voor meer betrokkenheid en een diepere themabeleving, en verbind en verrijk hoeken, waarbij ontwerpend, onderzoekend en spelend leren geïntegreerd worden in betekenisvolle activiteiten.

Voor wie: ib'er/kwaliteitscoördinator, leerkracht, schoolleiding

Duur: 1 bijeenkomst, uit te breiden op maat

Accreditatie: Nee

Inschrijving: Individueel of team

Locatie: op school

Prijs: prijs op aanvraag

Inhoud

Als kleuterleerkracht kan het uitdagend zijn om kleuters optimaal betrokken te houden bij thema’s. Je vraagt je af hoe je de betrokkenheid kunt vergroten en de beleving van het thema kunt versterken. In deze training ontdek je de kracht van een groot spelverhaal als rode draad door het thema. Zo worden kleuters uitgedaagd om oplossingen te bedenken, te ontwerpen en actief deel te nemen aan het spelverhaal.

Wat ga je leren?

  • Je leert hoe je een groot spelverhaal kunt creëren en implementeren als een verbindende factor binnen het thema. Door het spelverhaal te voeden met poppenspel, brieven, problemen en materiaal, worden kleuters geïnspireerd om actief deel te nemen en oplossingen te bedenken.
  • Je ontdekt hoe je verschillende hoeken in de klas kunt verbinden, zodat het spelverhaal overal voelbaar is.
  • Daarnaast leer je hoe je andere hoeken kunt verrijken met materialen en activiteiten die passen bij het thema. Er wordt aandacht besteed aan ontwerpend, onderzoekend en spelend leren, waarbij kleuters betrokken worden bij betekenisvolle activiteiten.

De opbrengst

  • 1 Je bent in staat om thematiseren te versterken door middel van een groot spelverhaal.
  • 2 Je hebt geleerd hoe je ontwerpend, onderzoekend en spelend leren kunt integreren in betekenisvolle activiteiten, waardoor kleuters enthousiast worden om actief deel te nemen en nieuwe kennis op te doen.
  • 3 Je kunt verschillende hoeken in de klas met elkaar verbinden en andere hoeken verrijken, waardoor kleuters een diepere betrokkenheid en beleving van het thema ervaren.

Trainers

Ingrid van Mierlo

Ynte Essers

Femke Ruiter

Milou de Kleijn

Susan Luimes

Delen:

Heb je nog vragen?

Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier