Expert rekenonderwijs Rekeninstructie

Doel: Vanuit de visie van de school op het vakgebied rekenen-wiskunde kun je onderbouwen welke instructiemodellen passend zijn, heb je inzicht gekregen in het geven van effectieve rekenlessen en heb je handvatten gekregen voor het schrijven van een onderwijsplan of rekenbeleid op jouw school.

Voor wie: ib'er/kwaliteitscoördinator, leerkracht

Duur: 3 uur

Accreditatie: Nee

Inschrijving: Team

Locatie: op school

Prijs: prijs op aanvraag

Inhoud

Komen de opbrengsten van rekenen-wiskunde niet overeen met wat de potentie is van de leerlingen? Kom je voor je gevoel tijd tekort tijdens de rekenlessen of denk je dat er meer te halen valt uit jouw instructies? Met de training Rekeninstructie helpen wij jou om duidelijk in beeld te brengen wat je kunt doen om alles uit de tijd te halen en dus een effectieve rekenles te geven.

Wat ga je leren?

In deze training leer je om vanuit de visie en specifieke leerdoelen een keuze te maken in een passend instructiemodel om zo op een effectieve manier instructies te geven. We zoomen in op onder andere directe instructie, denkinstructie, ontdekken/ervaren en realistische didactiek. Om een effectieve rekenles vorm te kunnen geven is het van belang dat je kennis hebt van de inhoud van de rekenmodellen, zoals het handelingsmodel, het drieslagmodel en de vertaalcirkel. Je leert hoe je deze modellen in kunt zetten om de rekeninstructies effectiever te maken.

De opbrengst

  • 1 Na deze training zijn leerkrachten vaardiger in het geven van effectieve rekeninstructies en kunnen zij hun collega’s inspireren om op een andere manier naar het vormgeven van instructies te kijken.

Trainers

Kimberly de Jong – Vermeulen

Marjolein Veuger

Manon Oude Avenhuis

Delen:

Volg ook de andere rekentrainingen om een echte rekenexpert te worden:

Werken met leerlijnen Omgaan met rekenuitdagingen

Heb je nog vragen?

Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier