Werken met leerlijnen (rekenen)

Doel: Inzicht krijgen in hoe je aan rekendoelen kunt werken door te werken met leerlijnen. Daarnaast krijg je handvatten om het aanbod zorgvuldig af te stemmen op de ontwikkeling van de leerlingen.

Voor wie: IB'er / kwaliteitscoördinator, Leerkracht

Duur: 3 uur

Accreditatie: Nee

Inschrijving: Team

Locatie: op school

Inhoud

De methode kan naadloos aansluiten op dat wat je groep behoeft, maar het kan ook goed zijn dat jouw groep of de populatie op schoolniveau iets anders nodig heeft. Vraag je je af hoe je het aanbod nog steviger kan neerzetten door te werken met leerlijnen (naast het gebruik van de methode)? Dan is de training werken met leerlijnen iets voor jou.

Wat ga je leren?

Wat moeten de leerlingen wanneer beheersen? En wat doe ik als het optellen over het tiental nog niet beheerst wordt door de groep? Ga je verder, of laat je (tijdelijk) de methode los? De leerlijn rekenen-wiskunde, flexibel(er) werken met de methode en automatiseren zijn de thema’s die in deze training aan bod zullen komen. Je leert kritisch kijken naar het aanbod en hoe je kunt zorgen dat je dit zorgvuldig aan laat sluiten op dat wat de leerlingen nodig hebben.

De opbrengst

  • 1 Na deze training zijn leerkrachten vaardiger in het flexibel(er) inzetten van de methode en aansluiten bij dat wat de groep behoeft, met de opbouw van de leerlijn in het achterhoofd houdende. Daarbij krijg je (bijv. als rekencoördinator of intern begeleider) handvatten hoe je leerkrachten hierin mee kunt nemen.

Trainers

Kimberly de Jong – Vermeulen

Marjolein Veuger

Delen:

Heb je nog vragen?

Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier